Смачні рецепти шоколадного магазину
Shokolad_el
(розділ буде постійно доповнюватись)
Дата: 07.02.2022
Класичний рецепт тірамісу

Печиво "Савоярді" - 100 г

Крем:
Цукор - 150 г
Вода – 50 г
Жовток - 75 г
Сир "Маскарпоне" ​​- 300 г
Вершки 33% - 300 г
Смачно-ароматична добавка "Кава" - 5 крапель.

Сироп для пропитки:
Цукор + вода – 120 г + 40 г
Кава мелена - 15 г
Вода у каві - 50 г
Коньяк - 15 г

Крем:
Цукор з водою уварити до температури 110°С і влити тонким струмком у жовтки, що збиваються.
Збити у білу щільну масу.
Сир "Маскарпоне" ​​збити з вершками до однорідної маси, додати збиті жовтки та смако-ароматичну добавку.

Пропитка:
Каву заварити окропом, залишити на 15 хвилин|мінути|.
Цукор із водою проварити 1 хвилину, охолодити.
У охолоджений сироп додати проціджену каву та коньяк.

Складання:
На дно форми видавити невелику кількість крему.
Печиво Савоярді швидко вмочити сироп, викласти на крем.
Повторювати, доки не закінчиться місце у креманці.
З насадки №12 відсадити завершальний шар крему, як показано на відео.
Посипати какао-порошком, перемішаним із цукровою термостабільною пудрою.
Made on
Tilda